Solpolitik

Solpolitik for Karmsten
Solpolitikken er med til at sikre at, børn og voksne er opmærksomme på og beskytter sig mod solen. Solpolitikken følges i perioden fra april til september på dage hvor der er få eller ingen skyer på himlen, og hvor UV-indekset er på 3 eller derover. Med særlig fokus i tidsrummet mellem kl 12 og 15.

Skygge
De voksne er opmærksomme på muligheden for at søge skygge på ture og ved udendørsaktiviteter, ligesom der er fokus på skyggefyldte opholdssteder på legepladsen.
Mellem kl 12 og 15 er der en stue åben i børnehaven, hvor de børn som er på legepladsen, har mulighed for at søge hen for at lege i skygge og væk fra solen.
Vuggestuen går først på legepladsen fra kl. 15 når ovenstående er gældende.
Muligheder for etablering af skygge medtænkes, når der bygges om og ved opsætning af nye legeredskaber.

Solhat
Det er forældrenes ansvar at medbringe en solhat til børnene. Vi opfordrer alle børn til at bærer solhat med god stor skygge, der beskytter ansigt, hals, ører og nakke. Vi anbefaler ikke en baseballkasket, da den ikke giver tilstrækkelig beskyttelse i nakken.

Tøj
Det er forældrenes ansvar, at børnene bærer tøj der beskytter mod solen. Solbeskyttelse for børn anbefaler at alle børn bærer tøj som mindst går til knæ og albuer. Løstsiddende tøj af tætvævet stof giver den bedste beskyttelse og er køligt, når det er varmt.
Soltop anbefales ikke, da den ikke giver tilstrækkelig beskyttelse i nakken og på skuldrene.

Solcreme
Forældrene har ansvaret for at, børnene har solcreme på, når de bliver afleveret om morgenen. Vi smører børnene ind i solcreme efter frokosten.
I Karmsten bruger vi allergi og svanemærket solcreme i faktor 30.

Mad
Fra uge 26 til 35 spiser vi sammen med børnene vores frokost samt eftermiddagsfrugt indendørs.
Når vi tager på sommerture med børnene, er vi opmærksomme på at frokosten indtages i skyggen